Taavi Rõivas astub üles kuulsas USA vestlussaates (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama on telesaates korduvalt üles astunud. Pilt on tehtud 2012. aastal saatest, mis salvestati otse-eetris. Paremal on tollane saatejuht Jon Stewart.
USA president Barack Obama on telesaates korduvalt üles astunud. Pilt on tehtud 2012. aastal saatest, mis salvestati otse-eetris. Paremal on tollane saatejuht Jon Stewart. Foto: AFP / Scanpix

Äridelegatsiooniga USAsse visiidile sõitnud peaminister Taavi Rõivas astub homme õhtul üles Ameerika poliitsatiirilises jutusaates pealkirjaga «The Daily Show».

Teleprogrammi Twitteri postituses teatatakse, et saatekülalisteks on sel nädalal näitleja Ethan Hawke, õigusaktivist ja kirjanik Shaka Senghor ning Eesti peaminister Taavi Rõivas.

Rõivast intervjueerib koomik Trevor Noah, kes vahetas alles mullu välja saate kauaaegse juhi Jon Stewarti. «The Daily Shows» on osalenud palju kuulsusi ja poliitikuid, sh korduvalt Ühendriikide president Barack Obama. Obama oli esimene USA president, kes saates 2010. aastal esines.

2006. aastal eetris olnud saates rääkis Jon Stewart USA presidendi George W. Bushi Euroopa visiidist, mille kohta ütles, et Bush külastas «oma viimast toetuse kantsi» ehk Balti riike, «kelle armastus Ameerika vastu näitab selgelt, et oleme paremad kui stalinistlik Venemaa». Stewart tegi samuti kriitilisi märkusi Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese kohta.

The Daily Show on Ameerika Ühendriikide poliitiline komöödiasaade, mida vaatab korraga keskmiselt miljon inimest. Õhtune saade kestab koos reklaamidega pool tundi.

Peaminister Taavi Rõivas külastab sel nädalal USA idarannikut. Peamiselt külastatakse kaitsetööstuse, IT- ja meditsiinitehnoloogia ettevõtetest koosneva äridelegatsiooniga nädala jooksul Bostoni, Washington DC ja Raleigh (Põhja-Carolina) linnasid. Visiidi eesmärgiks on luua kontakte USA kõrgtehnoloogia ettevõtetega.

EASi korraldatud äridelegatsioon koosneb 23 ettevõttest, kellel on USA turule sisenemine käsil või kes on juba koostööd alustanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles