Laudakatuse varingus hukkus üks lehm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad. Pilt on illustratiivne.
Lehmad. Pilt on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Ida-Virumaal varises lume raskuse all kokku lauda katus, üks loom hukkus, ülejäänud lehmad õnnestus laudast elusalt välja tuua.

Häirekeskus sai täna kell 5.18 teate laudakatuse varingust Lohusuu vallas Kärasi külas, teatas Liina Järvi Ida-Eesti päästekeskusest.

Laudas oli õnnetuse hetkel 66 looma. Sündmuskohale sõitsid päästjad Iisaku, Avinurme ja Mustvee komandost ning Lohusuu abikomandost.

Päästjate sündmuskohale jõudes oli osa laudahoone katusest sisse vajunud. Päästjad avasid varingu alla jäänud loomade leidmiseks purunenud osas katusekonstruktsioone.

Laudas varinguhetkel olnud loomadest üks hukkus ja neli sai vigastada. Ülejäänud loomad evakueeriti. Päästetööd lõppesid kella 9.12ks.

Päästeteenistus hoiatab, et pidevalt juurde sadava lume tõttu on hoonete katustel paks lumekiht ning liigse raskuse all võivad katusekonstruktsiooni puruneda.

Vastavalt ehitusseadusele vastutab ehitise ohutuse eest omanik, kes on kohustatud üleliigse lume katustelt ja jääpurikad räästastelt eemaldama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles