Tänavaküsitlus: kas trahvide kahekordistamine oleks mõistlik? (15)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees uuris tallinlastelt, mida arvavad nemad plaanist tõsta trahviühikut kaks korda.

Pealinlaste seas oli neid, keda trahvide tõstmine liigselt ei kõigutanud. «Ei ole õiglane, aga mis siin ikka teha,» arvas Aivar. «Mis seal ikka, eks siis tuleb viisakamalt liigelda,» nõustus ka Aet.

Küll aga oli ka neid, kellele trahvide tõstmise idee sugugi meelt mööda ei olnud. «Iga põõsa taga passimist ma mõistlikuks ei pea ja kuni 20 km/h tee peal siia-sinna... kui mina oleks politsei, siis ma ei peaks kedagi kinni,» rääkis Ilmar.

Mida võiks trahvide tõstmise asemel liiklusolukorra parendamiseks teha, jätaks Ilmar politsei otsustada. «Kõige tähtsam on, et inimesed mõtleksid kõiki asju oma mõistusega, et ei mõtleks selle järgi, kui kõvad pagunid mul on, vaid jääks ikka inimeseks,» leidis ta.

«Kui rahakotti pihta lüüa, siis on ikka valus,» sõnas Oliver. «Aga ma leian, et karistamine iseenesest ei ole meetod, mis muudab inimese seadusekuulekamaks.»

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles