Mikser: kas Tartu oravad hülgavad Keskerakonna?

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Tallinnas Keskerakonnaga koalitsiooni lõpetavate sotsiaaldemokraatide esimehe Sven Mikseri sõnul tekib küsimus, kas Reformierakond kavatseb järgida Tartus nende eeskuju.

«Kindlasti me ootaksime oma poliitilistelt partneritelt, teistelt erakondadelt, selget sõnumit, mida kavatsetakse teha sellistes koalitsioonides nagu Tartus, kus peaministripartei Reformierakond on koalitsioonis Keskerakonnaga, ja ka mitmel pool mujal,» rääkis Mikser rahvusringhäälingu raadiouudistele.

«Meie oleme nüüd Tallinna koalitsioonist lahkunud, andnud selge sõnumi, et taoline rahahankimine erakonnale on meile vastuvõetamatu, aga selge on see, et Tartu Keskerakonda rahastatakse samamoodi nagu Tallinna Keskerakonda,» rääkis sotside liider.

«Kindlasti tahaksime näha, et sama resoluutselt ütlevad oma sõna ka need erakonnad, kes esimesena ütlesid välja, et neile on Keskerakond sellise rahastamise ja juhtimise korral vastuvõetamatu partner.»

Ta meenutas, et ka Tartu Keskerakonna liidrid on erakonna juhatuse liikmed, kõrgetel kohtadel poliitikud.

Mikseri sõnul ootavad sotsid ka valitsuselt ja kaitsepolitseilt veel täiendavat teavet selle kohta, mida Edgar Savisaare nn mõjuagendiskandaali kohta teada on ning mida kavatasetakse sellega seoses edasi teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles