Rõivas Harvardi ülikoolis: riik peab pakkuma oma kodanikele aega (3)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Harvardi ülikoolis
Peaminister Taavi Rõivas Harvardi ülikoolis Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles eile Harvardi Ülikoolis peetud kõnes, et tema jaoks on 21. sajandi hea valitsemise ja riigijuhtimise aluspõhimõte lihtne: riik peab kodanikule pakkuma ühte kõige väärtuslikumat ressurssi ehk aega.

«Inimesed peavad saama elada oma elu, mitte kulutama mõttetult aega riigiga suhtlemisele või arstijärjekorras ootamisele,» ütles Rõivas.

Rõivas tutvustas kõnes Eesti e-riigi toimimispõhimõtteid, kasutatavaid digilahendusi ning saadud kogemusi.

Riik peab tema sõnul pakkuma häid teenuseid ning tegema seda võimalikult efektiivselt. Lihtsad ja inimkesksed teenused ning tehnoloogia on tänase riigivalitsemise olulisemad komponendid.

«Eestil pole miljoneid inimesi ega triljoneid dollareid. Konkurentsis püsimiseks peame olema nutikad, uuendusmeelsed ja otsima riigi kohta pigem ebatüüpilisi lahendusi,» sõnas Rõivas.

Eelnevalt kohtus Rõivas USA suurkorporatsiooni Textron juhtkonnaga, kellega arutati koostöövõimalusi Eesti kaitsetööstusettevõtetega. Textron on 1923. aastal Bostonis loodud ettevõte, mille tootevalikust leiab nii Bell helikopteri, Cessna lennuki kui mitmeid muid militaartehnoloogia tooteid.

Lisaks külastati esmaspäeval koos äridelegatsiooniga investeerimisfondi Matrix Partners, mille üheks partneriks on Eesti ettevõtja Hardi Meybaum. Meybaum jagas kohtumisel USA turul edukalt tegutsemise ja investeeringute kaasamise kogemusi. Eelnevalt juhtis Meybaum iduettevõtet Grabcad, mille 2014. aastal omandas USA börsiettevõte Stratasys.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles