Kohupiimakakuke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

260 g rosinaid (u 3¾ dl)
100 ml portveini või muud magusat ja kangemat napsu
100 g jämedalt purustatud keelekesi või Savoyardi küpsiseid (õhulised biskviidid)
750–800 g ricotta-kohupiima (või pooleks väherasvast maitsestamata kohupiimapastat ja pakikohupiima)
2 karpi ehk u 400 g maitsestamata toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
2 muna
tuhksuhkrut pealesõelumiseks

Vala rosinatele vein ja lase vähemalt tunnike marineeruda. Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Vooderda u 24 cm diameetriga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Aseta neljakandiline tükk paberit põhjale ja alles siis kinnita otse peale servaosa. Las ülejäänud paber olla servast väljaspool!

Puista küpsisepuru põhjaks. Mikserda ricotta, toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa munad ning rosinad koos napsuga. Vala küpsistele ja tasanda pealt. Kopsi vormitäit paar korda vastu lauda, nii tasandub täidis ja saad parema tekstuuriga kaku.

Küpseta 1 tund ja 10–20 minutit, kuni kook on keskelt tahenenud ja kergelt kuldne. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks praokile ja kook jahtuma. Lase koogil lisaks vähemalt 4 tundi külmikus taheneda. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles