Peenrani lahti aetud tee tiris autod kraavi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Nädalavahetusel sõitis Tallinna-Tartu maanteel Kuivajõel mitu autot kraavi ning maanteeameti peadirektori asetäitja Andri Tõnsteini sõnul oli ilmselt probleemiks teepeenrani lahti aetud tee.

Tõnstein selgitas, et autod sõidavad üksteise jälgedes ning kui esimesed sõidavad kurvis üle teepeenra, siis teised sõidavad nende jälgedes ning kaotavad ebatasase pinna tõttu juhitavuse.

Tema kinnitusel läksid maanteeameti järelvalveametnikud hommikul Kuivajõele teed kontrollima ning panevad üles hoiatavad märgid.

Tõnsteini hinnangul võib ka mujal Eesti teedel esineda kohti, kus sahk on tee koristamisel kaldunud perimeetritest veidi kõrvale ning ajanud tee puhtaks liiga serva äärest, seetõttu paneb ta autojuhtidele südamele, et nad jälgiksid korralikult teed ja oleksid ettevaatlikud.

Tõnsteini sõnul oli ilma- ja teeoludest teavitamine seekord palju paremal tasemel kui eelmise lumetormi Monika ajal. Tema sõnul olid koristajad pühade ajal 238 masinaga täies koosseisus väljas ning tegid ennastsalgavalt tööd. «Mehed võitlesid tuisuga väga usinalt,» märkis Tõnstein.

Tõnsteini sõnul on läbimatuid teelõike praeguseks jäänud vaid kaks ning need on mõlemad Ida-Virumaal.

Tema sõnul sooviks maanteeamet pakkuda teede koristamisel ja hooldamisel paremat kvaliteeti, kuid paraku takerdub see rahade taha. «Kui tõsta nõudeid teede seisukorrale, siis tuleb ka hooldelepinguid muuta ning selleks on vaja lisaraha,» selgitas Tõnstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles