Rõivas viskas USA vestlussaates nalja: maksuamet ei peaks küsima, kui palju raha ma teenin (5)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas telesaates «The Daily Show».
Taavi Rõivas telesaates «The Daily Show». Foto: twitter

Peaminister Taavi Rõivas astus eile õhtul üles USA poliitsatiirilises telesaates «The Daily Show», kus hooples meie e-maksuametiga ja naljatles, et maksuamet ei peaks temalt küsima, kui palju raha ta teenib, sest nad teavad seda nagunii.

Intervjuu alguses rääkis Taavi Rõivas sellest, et mitte kõik ei kutsu teda kogu aeg peaministriks. «Minu tütar ütleb, et kodus ei ole sa peaminister, vaid issi. Ta on 7-aastane ja üsna kamandav,» ütles ta.

Saates mängitakse ette varasemaid videoklippe, kus Jeb Bush ütleb, et Eestis võtab maksude deklareerimine aega 5 minutit ning Eestis visiidil käinud Ühendriikide president Barack Obama teatab, et ameeriklased oleksid pidanud helistama eestlastele, kui nad oma tervishoiusüsteemi veebilehte arendasid.

Rõivas vastab seepeale teda intervjueerinud koomik Trevor Noahile, et kui varem võttis maksude deklareerimine aega 5 minutit, siis nüüd käib see kolme minutiga, keskmiselt. Peaminister märkis, et tegi oma eelmise aasta tuludeklaratsiooni Luxembourgi linna lennujaamas.

«Maksuamet teab, kui palju raha ma teenin. Valitsus maksab mulle, nii et nad ei peaks kunagi küsima, kui palju raha ma teenin, sest nad teavad seda,» rääkis Rõivas.

Veel räägiti intervjuus e-valimistest ja ID-kaardist. «Eelmised parlamendivalimised läksid väga hästi, minu partei võitis,» muheles Rõivas.

Noah märkis intervjuus, et Rõivas on üks maailma nooremaid valitsusjuhte, olles kõigest 36-aastane. Intervjuu teises pooles räägiti ka Brüsseli terrorirünnakutest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles