Galerii: riigikogu juhatus jätkab senises koosseisus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu täiskogu valis täna üheks aastaks ametisse juhatuse, kus jätkab esimehena sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ning aseesimeestena Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Helir-Valdor Seeder ja keskerakondlane Jüri Ratas.

Esmalt valis täiskogu salajasel hääletusel riigikogu esimeheks tagasi Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Nestori. Nestori poolt hääletas 53 ja tema vastaskandidaati, opositsioonilisse Vabaerakonna fraktsiooni kuuluvat Krista Aru toetas 38 riigikogu saadikut. Neli hääletamissedelit olid kehtetud.

Pärast esimehe selgumist valiti samaaegselt kaks aseesimeest. Esimeseks aseesimeheks sai 49 häälega Seeder ja teiseks aseesimeheks juba 2007. aastast riigikogu juhatusse kuulunud Jüri Ratas. Ratase poolt hääletas 36 riigikogu liiget. Kehtetuks tunnistati 11 sedelit.

Senise juhatuse valis riigikogu 13. koosseis mullu märtsi lõpus oma esimesel istungil. Toona toetas Nestorit salajasel hääletusel 58 ja tema vastaskandidaati, Vabaerakonna esimeest Andres Herkelit 41 saadikut. Seeder valiti aseesimeheks 58 ja Ratas 42 häälega.

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonil on riigikogus 57 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles