Praamiühendus Hiiumaa ja mandri vahel sujus tõrgeteta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa seismas Rohuküla sadamas.
Parvlaev Muhumaa seismas Rohuküla sadamas. Foto: Andrus Karnau

Jõulupühad möödusid Rohuküla-Heltermaa laevaliinil rahulikult ja graafikukohaselt ilma ooteaegadeta. Ka kriitiliselt madalaks langenud veetase ja lumetuisk ei suutnud parvlaev Muhumaa liiklemist häirida.

Kogu pühade perioodil jäi sõidukeid maha vaid ühest Ofelia reisist 23.12 Rohukülast 16:30, ca 20 sõidukit pidid ootama järgmist väljumist.

See on täiesti uus tase ja suurepärane tulemus, sest varasematel aastatel jäi kõigist pühade tippaja reisidest sõidukeid maha. Samal ajal veeti 23. detsembril Hiiumaale 480 sõidukit, mis on 60 võrra enam kui 2009. aasta samal päeval.

Jõululaupäeval, 24. detsembril langes veetase liinil kriitilise piirini kuni -50 cm alla keskmise, kuid parvlaev Muhumaa jätkas sellest hoolimata sõidugraafiku täitmist. Seejuures on oluline märkida, et väga madal veetase oli ka 29. novembril -54 cm ja 3. detsembril -59 cm, mille korral vanade laevadega liiklus liinil katkes. Muhumaa sõitis aga graafikukohaselt.

Parvlaev Muhumaa kapteni Andrus Saati sõnul suudab Muhumaa tulla toime väga keeruliste jää- ja lumeoludega seejuures ülesõidu aega pikendamata.

«Sarnastel tingimustel möödunud talvedel parvlaev Scaniaga sõites venisid reisid mitmeid tunde tavapärasest pikemaks. Pühadeaegsed keerulised ilmaolud pikendasid vaid Muhumaa hommikust esimest reisi viie minuti võrra pikemaks, muus osas mingeid järeleandmisi ei tehtud,» ütles Saat.

«Muhumaa võimsus on ennast talvetingimustes igati tõestanud. Laeva suuremad gabariidid hoiavad lisaks laevatee laiemalt sõidetavana, mis tagab ka Ofeliale vajalikud tingimused graafikus püsimiseks,» lisas Saat.

Samas parvlaeva Kõrgelaid reis 26. detsembril Hiiumaalt Saaremaale kestis üle 12 tunni läbi väga raskete jää- ja lumeolude.

Parvlaev Muhumaa ei ole sel sügis-talvel jätnud ilmastiku tõttu ära ühtegi väljumist. Ooteaegadeta ja häireteta parvlaevateenus on olnud pikaajaline eesmärk ja see on 2010. aastal tänu uutele laevadele tegelikkuseks saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles