Peaminister osales USA-s Eesti pakiautomaatide tootja pakiroboti esitlusel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Cleveroni ja USA suurkorporatsiooni Bell & Howell vahelise koostööprojekti avaüritusel.
Peaminister Taavi Rõivas Cleveroni ja USA suurkorporatsiooni Bell & Howell vahelise koostööprojekti avaüritusel. Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas osales eile Eesti pakiautomaatide tootja Cleveroni ja USA suurkorporatsiooni Bell & Howell vahelise koostööprojekti avaüritusel. 

Projekti raames plaanivad ettevõtted tuua Ameerika Ühendriikides turule kuni 15 000 Cleveroni uuenduslikku pakirobotit.

«Pakilogistika ekspert Cleveron on oma tarkade pakirobotitega parim näide Eestis loodud nutikate tehnoloogiate ekspordist maailma,» ütles peaminister Rõivas esitlusel. Tema sõnul saab see, et kaks ettevõtet on seadnud eesmärgi teha revolutsiooni USA postipakkide turul, Eesti majandusele vaid kasuks tulla.

Cleveron on postipakkide logistikalahendusi pakkuv ettevõte, mis tegeleb uuenduslike pakirobotite loomisega. Muuhulgas on Cleveron loonud Smartposti pakiautomaatide keti Eestis.

1907. aastal loodud Bell and Howell on USA suur tehnoloogiaettevõte, mis paljude teiste tegevuste kõrval loob postifirmadele vajalikke lahendusi ning varustab postiettevõtteid kõikjal maailmas sortimisliinide ja tarkvaraga. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad valitsusasutused, postiettevõtted,  paljud maailma suurimad pangad, kindlustus-, telekommunikatsiooni- ning transpordifirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles