Eiki Nestor: kiviajal oleks Vassiljev olnud üks nendest, kes teistele kiviga näkku lööb (11)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Liis Treimann

Riigikogu esimees, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles, et parlamendisaadik Viktor Vassiljevi on oma Nõmme Raadios tehtud väljaütlemistega selgelt rikkunud riigikogu liikme head tava.

«Ka Viktor Vassiljev on üks nendest, kelle teadmisel võeti vastu riigikogu liikme hea tava ja seal on öeldud, et riigikogu liige on kolleegide ja teiste kaaskodanike vastu lugupidav, viisakas ja väldib sobimatut keelekasutust,» põhjendas riigikogu esimees.

Nestor rääkis, et tema on üldiselt selline inimene, kes saab aru ka nende inimeste argumentidest, kes ei mõtle samamoodi nagu tema. «Asi, mis on üle minu võimete, on ette kujutada seda, mis toimub selle inimese peas, kes ajalehtedest loeb ainult Kesknädalat ja raadiotest kuulab Nõmme Raadiot. Ma ei suuda sellest aru saada, aga ju nii võib juhtuda,» nentis ta.

Riigikogu esimees selgitas, et see, mida Vassiljev raadios rääkis, on maailma ajaloos 30ndatel aastatel olnud, viidates sellega Hitleri Saksamaale. Nestori sõnul näeme me sama lähenemist paraku ka tänasel päeval paljudes riikides. «Aga ma usun ja olen veendunud, et Eestis ei tule selline arusaam elust võimule mitte kunagi,» lausus Nestor.

«Tema enda sõnu kasutades: kiviajal oleks Vassiljev olnud üks nendest, kes teistele kiviga näkku lööb,» lisas Nestor.

Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson ütles pärast erakonnakaaslase väljaütlemisega tutvumist, et ta tunneb Viktor Vassiljevit kui tegelikult väga vähe agressiivset inimest. «Seetõttu see jutt, kus ta agressiivsust ülivõrretes kiidab, tundub mulle temapoolse huumorina,» lausus ta.

Riigikogu keskfraktsiooni liige Viktor Vassiljev õigustas eile Nõmme Raadios koolivägivalda ja rääkis üle piiri saabuvate pagulaste uputamisest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles