Teeme Ära talgutele on kirja pandud üle 300 talgu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära koristuspäev.
Teeme Ära koristuspäev. Foto: Mihkel Maripuu

Alates 17. märtsist on kõik eestimaalased oodatud talguplaane pidama ja oma talguid kirja panema talguveebis aadressil www.teemeara.ee. Reedese seisuga on 7. mail toimumas 302 talgut.

Teeme Ära talgupäeva meeskond toob merekultuuriaastal koostöös päästeametiga ühe põhiteemana fookusesse veeohutuse, sest traagiliste veeõnnetuste ärahoidmiseks saame kõikjal üle Eesti veel palju ühiselt ära teha.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul toimub talgupäev taas nõnda, et iga kogukond saab ise otsustada, millised tööd sel korral üheskoos ette võetakse.

«Iga-aastane talgupäev on kujunenud üle Eesti oluliseks ja oodatud sündmuseks, milleta inimesed ei kujuta enam kevade saabumist ette. Nii võibki öelda, et talgulised on omamoodi kevadekuulutajad, kuid veelgi enam – nad on kogukondade äratajad ja uute algatuste ellukutsujad nii maal kui ka linnas,» rääkis Tüür.

«See võimaldabki talgupäeva raames pöörata aasta-aastalt üha enam tähelepanu teemadele, mis aitavad tõsta inimeste elukvaliteeti ja ühiskonna turvalisust,» lisas Tüür.

Talgujuhid, kes märgivad oma talgud talguveebi, saavad taas talgute stardipaketi. Pakettide laialisaatmine algab aprillis. Koostööpartnerite toel kokku pandud ja talgukorras komplekteeritav stardipakett koosneb praktilistest vahenditest ja soovitustest talgupäeva korraldamiseks.

Seekordsesse stardipaketti mahuvad esmaabitarbed, mõned töökindad, suitsuandur, prügikotirull, haavasalv, ajaleht Talguline, kommikott ja supipakk, kerge seljakott, seemnepall, merekultuuriaasta rinnamärk, ehitus- ja aiapoe sooduskupong, tee, talgukuulutused, Talguhundi kleepsud, veeohutuse stendi valmistamise juhised, kriisijuhend ja talgunõuanded.

Talgute registreerimine läks lahti 17. märtsil ning talguliste kirjapanek algab 18. aprillil, kui talguveebis on juba suur valik talguid üle Eesti. 2015. aastal korraldati üle Eesti 1808 talgut, millest võttis osa 47 136 inimest ehk 3,6 protsenti eestimaalastest.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles