Kivirähk: Keskerakonna toetuse languse taga on partei juhatuse tegevus (4)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatus kogunes, et arutada teiste teemade hulgas ka riigikogu fraktsiooni juhikandidaate.
Keskerakonna juhatus kogunes, et arutada teiste teemade hulgas ka riigikogu fraktsiooni juhikandidaate. Foto: Mihkel Maripuu

Uuringu läbiviija, sotsioloog Juhan Kivirähk selgitas, et Keskerakonna toetuse languse taga on erakonna juhtide viimase aja tegevus.

«Kui vaadata, kuidas peab ennast üleval praegu Keskerakonna juhatus, siis ei ole selles ka midagi imestada. Kahanenud on toetus nii eesti- kui venekeelsete valijate hulgas ja oluliselt ka kõige vanemas vanusegrupis. Kui üle 75-aastaste vanuste seas oli varem Keskerakonna toetus ülivõimas, siis nüüd on see selgelt kahanenud. Võib-olla selles on ka põhjus, miks meie tulemused on Emoriga niivõrd sarnased - kuna Emor 74-aastastest vanemaid inimesi pole varem küsitlenud,» selgitas Kivirähk ERRi raadiouudistele, vahendab ERRi uudisteportaal.

Märtsis toetas Keskerakonda 25, Reformierakonda 23 protsenti küsitletustest, SDE ja EKRE toetus on 13 protsenti ning Vabaerakonnal 12 ja IRL-il 6 protsenti, selgub Turu-uuringute küsitlusest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles