Siga pages omal jalal põlevast hoonest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevast laudast pagenud siga.
Põlevast laudast pagenud siga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna hommikul Pärnumaal Kõrsa külas süttinud kõrvalhoonest põgenes omal jalal siga, kelle kättesaamisega tuli peremehel hiljem tublisti vaeva näha.

Häirekeskus sai põlengust teate kell 8.04 ja päästjate kohale jõudes olid leegid juba katusest väljas, rääkis Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt Pärnu Postimehele.

Süttinud hoones asusid laut, garaaž ja abiruumid, lakas ja laudaosas hoiti heina. Sellal kui tuletõrjujad tuld kustutasid ja veevõtukohta lisavee jaoks otsisid, avastas omanik Karla Sildoja, et siga on kadunud.

150-kilone siga oli omal jõul laudast suurest tulehirmust välja saanud ja naabriga ühisele krundile jäneste ristikheinalappi tallama põgenenud. Peremehel oli tükk tegu, et suur roosa ja tahmane loom sealt tagasi kihutada.

Tules hävis täielikult kivist seinte ja betoonvahelagedega hoone katus ja puitosad, sisuliselt hävis ka kogu loomade talvine söödavaru.

Sildojal oli kõige suurem mure heina pärast. Mehel oleks nüüd hädasti vaja lahkete inimeste abi, sest talvevaru ta enam varuda ei jõua.

Omaniku sõnul oli ta hakanud tööle minema, kui märkas, et heinad on laudas põlema läinud.

Mees proovis algul tuld oma tulekustutiga kustutada, mis korraks näiski õnnestuvat, kuid paari minuti pärast lõi leek laka kohalt läbi heinte katusest välja.

Sildoja arvas ise, et kuna ta oli just värsket heina vanale peale pannud, siis alumised heinad lihtsalt kuumenesid üle ja sellest saigi tuli alguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles