Saaremaa kütid peavad metssigade loendamise metoodikat muutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssigade hulgas levib sigade Aafika katk endiselt. Foto on illustratiivne.
Metssigade hulgas levib sigade Aafika katk endiselt. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Saaremaa jahimehed peavad aprilliks andma keskkonnaametile uue metoodika järgi saadud andmed saarel elavate metssigade arvu ja nende küttimise kohta, sest keskkonnaagentuuri (KAUR) ja jahimeeste senised andmed on väga erinevad.

KAURi ulukiseire juhtivspetsialist Peep Männil ütles BNSile, et agentuur saatis Saaremaa jahimeestele metssigade arvukuse hindamise aluseks uued tabelid ning ootab aprilliks uut ja tegelikkusele vastavat hinnangut.

Männil rääkis, et KAURi hinnangul pidi mullu Saaremaal olema minimaalselt 3500 metssiga, aga jahimeeste loenduse järgi oli neid veidi üle 1200. Lõppenud hooajal küttisid nad aga üle 5000 metssea. «Eeldame, et tänavused hinnangud arvukusele vastavad rohkem tegelikkusele,» rääkis Männil.

Keskkonnaameti statistika järgi küttisid Saaremaa jahimehed lõppenud hooajal 5241 metssiga, terves Eestis kütiti aga kokku 32 330 siga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles