Keskerakonna komisjon kuulutab tõde alles jaanuaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Keskerakonna läinudnädalaselt pressikonverentsilt. Nn tõekomisjoni juhtide Kalle Klandorfi ja Evelyn Sepa vahel istub Edgar Savisaar.
Hetk Keskerakonna läinudnädalaselt pressikonverentsilt. Nn tõekomisjoni juhtide Kalle Klandorfi ja Evelyn Sepa vahel istub Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Nn tõekomisjon loobus täna Keskerakonna rahastamisskandaalile hinnangu andmisest ning lükkas tähtaja edasi jaanuari algusse.

Komisjoni asejuht Evelyn Sepp ütles Postimees.ee’le vahetult pärast komisjoni Tallinnas Toompeal erakonna keskkontoris peetud kohtumise lõppu, et kolmapäeval moodustatud komisjon soovib enne oodata ära kaitsepolitsei vastused nende esitatavatele küsimustele.

Keskerakonna pressiteates tõdetakse, et KAPOlt välja küsitavate tõendite hulk võib veelgi suureneda. «Senine töö käik ei viita mingil määral skandaali seotusele erakonna rahastamisega,» märgitakse teates.

Nenditakse ka, et komisjon ei soovi pühade-aegse kiirustamisega kirikuskandaali arutelu forsseerida ja segadust külvata.

President võiks olla vaoshoitum

Evelyn Sepp märkis, et president Toomas Hendrik Ilves oleks võinud samuti ära oodata selguse Savisaare asjus, mitte kiirustada erakonna asjadesse sekkuma, nagu ta eilses ETV aastalõpuintervjuus tegi.

«Ma arvan, et presidendi ja kõigi huvides on see, et me saaksime üheselt aru, mis on toimunud. Kas see on üks tavaline poliitiline skandaal või midagi muud. Seni, kui me seda ei tea, tasuks ka presidendil olla märksa vaoshoitum.»

Sepa hinnangul tuleks Eestis põhjalikumalt uurida kirikute rahastamisi. «Kui ma õigesti mäletan, siis president nimetas erakondade rahastamist kõige puhul vastuteene osutamiseks või potentsiaalseks osutamiseks. See sunnib mõtlema juba hoopis muudele küsimustele.»

Küsimust, kas erakonna esimehena jätkab Edgar Savisaar või mitte, saab Sepa sõnul arutada alles siis, kui kõik skandaali asjaolud on selged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles