Wall Streeti päästmine takerdus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Washingtonis peetud läbirääkimised 700 miljardi dollari suuruse finantssektori päästmise plaani üle pole varasematest positiivsetest teadetest hoolimata tulemust andnud ning viimane kongressiliidrite koosolek lõppes allikate väitel üksteisest ülekarjumisega.

 

Bushi administratsiooni ettepanekud blokeeris rühm kongressi vabariiklasi, kes ei poolda nn halbade laenude ülesostmist riigile, vahendas BBC News.

Valitsuse kiire sekkumiseta võib aga pankrot oodata veel paljusid Wall Streeti finantsettevõtteid, mis tooks endaga kaasa raskeid tagajärgi kogu maailma majandusele.

Eile paistis veel, et kokkulepe on juba lähedal, kui rühm vabariiklasi ja demokraate tegid ühise avalduse, milles kinnitati, et päästmisplaani põhiprintsiipide osas on «fundamentaalne» üksmeel saavutatud. Valges Majas hiljem toimunud kohtumise järel oldi aga sunnitud sellest lubadusest taganema.

Kohalviibinute sõnul oli diskussioon väga äge ning rahandusminister Henry Paulson palus peaaegu põlvili esindajatekoja demokraadist spiikrilt Nancy Pelosilt abi paketi läbisurumiseks, kuid tema pingutused nurjas vabariiklaste leerist tõusnud vastuseis.

Kongressi juhid kogunevad uuesti juba reede hommikul, et lõpuks siiski kokkulepe finantsturgude päästmiseks saavutada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles