Ivanova tahab aukohtult soovitust Reps Keskerakonnast välja visata (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna Tallinna Lasnamäe piirkonna juht Olga Ivanova ja osa piirkonna juhatuse liikmeid taunivad erakonna juhatusse kuuluva Mailis Repsi väljaütlemisi meedias ja soovivad partei aukohtule tehtud avalduses tema parteist väljaarvamist.

«Erakonna aukohus võiks hinnata väljaütlemisi, mida Reps viimasel ajal on endale meedias erakonna suhtes lubanud,» ütles Ivanova esmaspäeval BNSile. Enda sõnul saatis Ivanova aukohtule sellesisulise kirja juba möödunud nädalal, kuid esmaspäeval liitus temaga mitu piirkonna juhatuse liiget. «Ma ei hakka detailsemalt rääkima. See on meie palve aukohtule ja nüüd ootame aukohtu otsust,» sõnas Ivanova.

Pärast möödunud nädalal olnud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe ja aseesimeeste valimisi on Reps korduvalt meedias selgitanud erakonna siseelu ja vastuolusid partei esimehe Edgar Savisaare pooldajate ning fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni pooldajate vahel. Reps kuulub vastupidiselt Ivanovale niiöelda Simsoni pooldajate leeri.

Keskerakonna Lasnamäe piirkonnaorganisatsiooni juhatuses on 13 liiget. Ivanova sõnul kirjutasid aukohtule tehtud avaldusele lisaks temale alla vähem kui kümme juhatuse liiget.

Vitsut: Repsi väljaviskamisel mindi teisele katsele

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Toomas Vitsuti hinnangul annab esmaspäeval erakonna aukohtule esitatud ettepanek Mailis Reps erakonnast välja arvata tunnistust vastapoole leppimatusest.

«Eks siit kumab läbi soov Mailis Reps erakonnast välja visata. Kui see esimesel katsel ebaõnnnestus, siis nüüd minnakse teisele katsele,» rääkis Vitsut esmaspäeval BNSile. «Midagi uut siin ei ole,» märkis Vitsut.

«Aeg oleks mõista, et erakonna aukohus ei ole manipuleeritav,» märkis Vitsut olukorda kommenteerides. «Seal pole tegemist inimestega, keda saab käsutada,» lisas ta.

Vitsuti sõnul jagunesid teisipäeval hääled aukohtus 9:5 Repsi kasuks.

Keskerakonna aukohus arutas Repsi küsimust esimest korda möödunud nädalal, sest partei peasekretär Priit Toobal süüdistas Keskerakonna Rapla piirkonna esimeest Repsi inimeste osakondade vahel liigutamises ilma nende nõusolekuta. Ivanova sõnul pole Lasnamäe piirkonna juhatuse süüdistus kuidagi seotud väidetava inimeste teise piirkonda viimise süüdistusega.

Teisipäeval Repsi vastu esitatud kaebusi arutanud Keskerakonna aukohus ei andnud siis erakonna juhatusele soovitust Reps erakonnast välja arvata.  

Aukohtu otsustel on soovituslik iseloom ning otsused erakonna liikmeste suhtes võtab vastu Keskerakonna juhatus. Järgmine Keskerakonna juhatuse koosolek toimub 15. aprillil.

Vitsuti sõnul võib juhatus liikmeid erakonnast välja heita ka ilma aukohtu soovituseta, aga sellisel juhul on vastavalt Keskerakonna põhikirjale neil õigus otsus aukohtusse kaevata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles