Tallinna Inglise kolledži rahastamise kontroll võib toimuda mais

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Inglise kolledž.
Tallinna Inglise kolledž. Foto: Marina Puškar

Harju maavalitsus viibi Tallinna Inglise kolledži rahastamise osas tõenäoliselt mais läbi kontrolli.

«Seda kontrolli veel tehtud ei ole ja peaks alles mais tulema. Hetkel meie inspektorid küll koguvad materjale, aga mingit ametlikku seisukoha võtmist pole toimunud,» ütles Harju maavalitsuse pressiesindaja Heikko Kukk BNSile.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi vastas veebruari keskel riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmete arupärimisele üldhariduskoolide lastevanemate rahast finantseerimise kohta. Arupärijad viitasid riigikontrolli mullu tehtud auditile, millest selgus, et kümnest auditeeritust Tallinna ja Tartu koolist on kaheksas õppeprogrammi elluviimisel rohkemal või vähemal määral lastevanemate kaasrahastamine.

See aga ei ole kooskõlas seadustes sätestatud põhimõttega, et omavalitsuse üldhariduskoolis peab saama õppida õppemaksuta ja kool ei tohi vanematelt kaasrahastamist eeldada. Arupärijad soovisid Ligilt teada, mida on ettevõetud aruandes märgitud finantsdistsipliini rikkunud kooli juhtide suhtes.

Ligi selgitas, et riigikontroll on andnud soovitusi esimeses järjekorras Tallinna linnavalitsusele kui koolipidajale ja tegu on koolipidaja otsese vastutusega. Ligi märkis, et enamikes koolides probleeme pole. Ta ütles, et riiklik järelevalve menetlus maavalitsuse poolt on läbi viidud Mustamäe gümnaasiumi suhtes ja tänavu on see kavas ka Inglise Kolledži suhtes, et kontrollida olukorda ja teha ettekirjutused koolijuhile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles