Tallinna, Tartu, Raplamaa ja Lääne-Viru keskerakondlased usaldavad Savisaart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Edgar Savisaar andmas pressikonverentsi.
Pildil on Edgar Savisaar andmas pressikonverentsi. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna Tallinna, Tartumaa, Raplamaa ja Lääne-Virumaa piirkonnad andsid teada, et usaldavad erakonna esimeest Edgar Savisaart ning rahastamisskandaali näol on tegemist poliitvõitlusega.

«Kui kaitsepolitsei ja vabariigi president kaasatakse valimiseelsesse poliitvõitlusse, on Eesti demokraatias selged mõrad, mida on märgatud juba ka Euroopas,» teatas erakonna Lääne-Viru piirkonna juhatus oma pressiteates.

«Savisaar on poliitiliste vastaste turmtule all olnud rohkem kui ükski teine poliitik Eestis. Hoolimata vastaste jõupingutustest jätkab ta Eesti asja ajamist ka edaspidi. Selleks on tal valijate vankumatu usaldus ja kindel mandaat,» lisatakse teates.

Tartumaa piirkond leiab, et Keskerakonna valimisvõitu kartvad teised erakonnad ja neid toetav meedia on asunud ründama Edgar Savisaart ja Keskerakonda. «Seekordne valimisvõitlus on osutunud eriti räigeks ning ületab kahetsusväärselt hea poliitilise tava piire.»

Tartu piirkonna pressiteates märgitakse, et Reformierakonna juhitud valitsus on lubamatult kaasanud kaitsepolitseiameti oma poliitilise oponendi laimukampaaniasse. «Seda on tehtud selgelt vajadusest juhtida tähelepanu kõrvale Eesti elu probleemidelt.»

Tallinna piirkondade esimehed avaldasid samuti Savisaarele toetust ning mõistsid hukka eriteenistuse kasutamise relvana poliitilises võitluses ning katsed oponendid «hirmu- ja jälitusõhkkonda luues hävitada».

«Meedia kaudu avaldatakse järjekindlalt erinevaid hinnanguid, mille eesmärk on vaid üks – laimata Eesti Keskerakonda ning selle esimeest Edgar Savisaart,» teatas Raplamaa ühendus.

«Tallinna linnapea küsis tõepoolest toetust Lasnamäele kiriku ehitamiseks ning toetuse andjaks oli fond, mis rahastab õigeusukirikute ehitamist ja renoveerimist kogu maailmas. Viimastel aastakümnetel on Eestis ja Tallinnas ehitatud mitmeid pühakodasid, mille rahastajad on maailma erinevatest paikadest,» teavad Raplamaa keskerakondlased.

«Pühakodade ehitamine ja selleks fondide leidmine ei ole ebamoraalne tegevus, vaid igati õigustatud. Siduda aga kiriku ehitust valmispropaganda, vaid seetõttu et tegemist on õigeusu kirikuga mis asub Lasnamäel on südametunnistuse ja usuvabaduse sidumine valimistega,» seisis pressiteates.

Saaremaa piirkonna keskerakondlased leiavad aga, et Edgar Savisaar peaks peatama oma volitused erakonna esimehena. Piirkonna juhatus leidis oma eilses avalduses, et Savisaar peab pöörduma kohtusse enda ja partei au ning väärikuse kaitsmiseks rahastamisskandaalis ning kuni kohtumenetluse lõpuni peab ta peatama enda volitused erakonna esimehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles