Maardu keskerakondlased esitasid linnapeale umbusaldusavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valev Kald.
Valev Kald. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Maardu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid täna linnapeale Valev Kaldile umbusaldusavalduse, põhjendades seda temapoolse koalitsioonilepingu rikkumisega. Ühtlasi süüdistavad Keskerakondlased Kaldi ebaseaduslikus pealtkuulamises.

Keskfraktsiooni saadikud märkisid avalduses, et Maardu linnapea ei soovi või ei taha pidada konsultatsioone linnaelu küsimustes isegi mitte Maardu valimisliidu fraktsiooni saadikutega. Saadikud tõid näiteks uute ametnike määramised linnas, mis on koalitsiooniga kooskõlastamata.

Keskerakond süüdistab Kaldi ka Maardu linna raha eest välismaal parteiüritustel käimises. Saadikud märkisid umbusaldusavalduses, et Kald käis mullu abilinnapea ametis olles Eesti Ühendatud Vasakpartei esimehena Maardu linna raha eest Tšehhis komandeeringus ja osales samal ajal Litomerice linnas Euroopa Vasakpartei korraldatud üritusel «Suveülikool 2015».

«See aga ei seganud Maardu linnavalitsust, abilinnapea Rein Meele korraldusel, vormistada Valev Kaldi sõit maksumaksjate raha eest. Samuti moonutati visiidi eesmärki ja ürituse enda nimetust, millega tekitati reaalne kahju Maardu linnale ja tema elanikele,» teatas Keskerakond.

Maardu linnavolikogu Keskfraktsiooni aseesimehe Nikolai Degtjarenko sõnul rikub Kald oma tegevusega koalitsioonilepingu punkte, mille järgi teostavad linna juhtimist volikogu mõlemad fraktsioonid ühiselt.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Väino Moor märkis, et linnapea on oma üle nelja kuulise linna juhtimise aja jooksul tegelenud ainult tema vastu hääletanud saadikute väljaotsimise ja väljaselgitamisega, samal ajal kui linnaelanike teenimine on jäänud tagaplaanile.

Maardu keskerakondlasest abilinnapea Vladimir Arhipov ja linnavolikogu keskfraktsiooni aseesimees Nikolai Degtjarenko andsid eile riigiprokuratuuri avalduse, et uuritaks linnapea Valev Kaldi osalust võimaliku ebaseadusliku pealtkuulamise organiseerimises.

Valev Kald teatas 8. märtsil Maardu linnavalitsuses toimunud nõupidamisel kolleegidele, et sai Keskerakonna Maardu linna organisatsiooni liidrite, aselinnapea Vladimir Arhipovi ja linnavolikogu liikme Nikolai Degtjarenko kohtumisest Andrei Zarenkovi ja Sergei Jürgensiga, kus arutati kavatsust välja vahetada praegune Maardu linnavõim, informatsiooni «õiguskaitseorganitelt», teatas Keskerakond.

Riigiprokuratuuri tehtud avalduses toob Maardu aselinnapea Vladimir Arhipov esile, et pöördus kaitsepolitseisse küsimusega, kas kaitsepolitseiametile oli teada tema kohtumine Andrei Zarenkovi ja Sergei Jürgensiga ning kas antud kohtumist kuulati pealt ja kas lindistus sellest kohtumisest anti linnapea Valev Kaldile.

Kaitsepolitsei büroo juhataja Alar Savipõld vastas Arhipovile 21. märtsil, et kaitsepolitseil puudub informatsioon kirjeldatud kohtumisest.

«Lähtudes kaitsepolitsei vastusest võib teha ainult ühe järelduse, et meie kohtumine ei olnud ja ei saanud olla lindistatud õiguskaitseorganite poolt. Loomulikult tekib sellisel juhul õigustatud küsimus, kes seda siis tegi?» märkis Degtjarenko.

«Meil on põhjendatud kahtlus, et me võisime langeda ebaseadusliku pealtkuulamise ohvriks, mis võidi organiseerida Maardu linnapea Valev Kaldi tellimusel. Me loodame, et prokuratuur toob selguse selles küsimuses ja leiab süüdlased,» lisas Degtjarenko.

Degtjarenko ütles, et nad kavatsevad esitada avalduse ka politsei sisekontrolli.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro ütles Postimehele, et riigiprokuratuur on Keskerakonnalt avalduse kätte saanud ning otsustab kümne päeva jooksul, kas võtta avaldus menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles