Keskerakonna piirkonnad teevad juhivalimistes lõpuspurdi (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonnas juba nädalaid sisevastuolusid põhjustanud piirkonnaorganisatsioonide juhivalimised jõuavad sel nädalal valdavas osas lõpule.

Täna toimuvad piirkonnakonverentsid Keskerakonna Kohtla-Järve, Viljandimaa, Mustamäe ja Põhja-Tallinna piirkonnas, mida praegu juhivad vastavalt Valeri Korb, Helmut Hallemaa, Eha Võrk ja Mihhail Kõlvart.

Kolmapäeval valivad keskerakondlased juhte Hiiumaa ja Pirita piirkonnas, mida seni on juhtinud Ants Vahtras ja Enno Tamm. Samuti toimub juhivalimine partei Raplamaa piirkonnas, kus senise esimehe Mailis Repsi vastu astub Erki Savisaar.

Ülehomme toimub piirkonnakonverents Keskerakonna Põlvamaa ja Haabersti piirkonnas, mida praegu juhivad Tarmo Tamm ja Kalev Kallo, ning laupäeval Tartumaal, kus piirkonna esimees on Aleksandr Suvorov. Viimastena valivad juhte Keskerakonna Harjumaa ja Nõmme piirkond, mille liikmed kogunevad vastavalt 9. ja 12. aprillil. Harjumaa piirkonna esimees on praegu Värner Lootsmann ja Nõmmel Tiit Terik.

Üle poole Keskerakonna piirkondadest on juhte juba valinud, kusjuures uue juhi on saanud vaid kolm piirkonda. Narva piirkonnas võttis Andrus Tammelt juhtimise üle eurosaadik Yana Toom, Lääne-Virumaal sai Toomas Väinaste asemel piirkonna esimeheks riigikogu liige Siret Kotka ning Valgamaal Endel Uppini asemel Tallinna Kesklinna vanem, endine Valga abilinnapea Alar Nääme.

Ida-Virumaal jätkab piirkonna juhina Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe, Järvamaal riigikogu liige Kersti Sarapuu, Jõgevamaal Põltsamaa linnavolikogu esimees Andres Vään, Läänemaal riigikokku kuuluv Jaanus Karilaid, Pärnumaal Sindi linnapea Marko Šorin, Pärnu linnas Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson, Saaremaal Janne Nurmik, Tartu linnas riigikogu liige Aadu Must ja Võrumaal parlamenti kuuluv Anneli Ott. Tallinna Kesklinna piirkonna juhiks valiti tagasi kultuuriväärtuste ameti juht Aini Härm, Kristiines riigikogu liige Andrei Novikov ning Lasnamäel riigikogu liige Olga Ivanova.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles