Eesti konsul kohtus Moskvas vahistatud lennundusärimehega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel. Foto: Jaanus Piirsalu

Eesti konsul Moskvas kohtus kolmapäeval vanglas Vene võimude poolt vahistatud lennundusärimehe Raivo Susiga.

«Kohtumine toimus,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas kolmapäval BNS-ile, kuid ta ei soovinud eraelu kaitsele viidates täpsustada sellel räägitut.

Tema sõnul toimub järgmine kohtumine siis, kui kinnipeetav selleks soovi avaldab ning Vene võimud loa annavad. Viimati kohtus Eesti konsul Moskvas Susiga 2. märtsil.

Venemaa julgeolekuteenistuse töötajad võtsid Susi Šeremetjevo lennujaama transiiditsoonis kinni 10. veebruaril, järgmisel päeval võeti ta Lefortovo kohtu otsusega kaheks kuuks vahi alla. Susi süüdistakse spionaažis, tema luuretegevus olevat leidnud aset aastatel 2004-2007. Tema kaitsja sõnutsi lükkab ärimees otsustavalt tagasi talle esitatud süüdistused ja arvab, et ta on Eesti-Vene poliitilise vägikaikaveo ohver.

Susi pakkus 14. märtsil Moskva linnakohtule vahi alt pääsemise kautsjoniks 100 000 dollarit, kuid kohus lükkas taotluse tagasi.

Interneti allikate andmetel kuulub Susile mitu Eesti ettevõtet, mis tegelavad õppe-raktiivlennukite kokkupanemise, remondi, teenindamise ja müügiga. Tema klientideks olid Venemaa, Suurbritannia, USA ja Lääne-Euroopa lennundusklubide miljonäridest liikmed. Postimehe andmetel rendib Susi firma Aerohooldus OÜ kaitseväele alates eelmisest aastast kahte õppehävitajat L-39. Õhuvägi sai Susi firmalt kaks õppehävitajat kätte augustis ning leping lennukite rentimiseks kestab neli aastat. Õppehävitajatel relvastust peal ei ole ja kaitsevägi kasutab neid sihitajate ja taktikaliste tulejuhtide väljaõppeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles