Gruško: Moskva vastus USA otsusele tuleb «asümmeetriline» (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tankid
USA tankid Foto: SCANPIX

Moskva plaanib «asümmeetrilist vastust» NATO, eriti USA sõjaväe kohalolekule Venemaa piiride lähistel, ütles Vene suursaadik NATO juures Aleksandr Gruško kolmapäeval.

USA Euroopa väejuhatus teatas kolmapäeval kavatsusest suurendada kohalolekut Ida-Euroopas ja paigutada alates 2017. aastast rotatsiooni korras Ida-Euroopasse kolmas soomusbrigaad.

«Meie vastus tuleb täielikult asümmeetriline. See kalibreeritakse vastavuses meie arusaamadele sõjalise ohu ulatusest nõnda, et see oleks võimalikult tõhus ja mitte liiga kallis,» ütles Gruško telekanalis Rossija-24.

Vene diplomaadi sõnul näeb Moskva, et Ühendriigid jätkavad sõjalise kohaloleku suurendamist Euroopas, rõhuasetusega idarindel. «Me ei ole passiivsed kõrvaltvaatajad ja viime järjekindlalt ellu kõiki sõjalisi meetmeid, mis on vajalikud selle täiesti õigustamatu suurendatud sõjalise kohaloleku tasakaalustamiseks.» 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles