Keskerakonna Põlvamaa piirkonna juhiks valiti Tarmo Tamm (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tamm.
Tarmo Tamm. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Keskerakonnas juba nädalaid sisevastuolusid põhjustanud piirkonnaorganisatsioonide juhivalimistel jõudis täna järg Põlvamaale, kus piirkonna juhiks valiti Tarmo Tamm.

Piirkonna senine juht, riigikogu liige Tarmo Tamm ütles Postimehele, et õhtusel piirkonnakonverentsil esitati kaks kandidaati, Tarmo Tamm ning Heimar Lenk. Lenk aga loobus kandideerimast.

Tamm sai 140 sedelist 131 toetushäält. Tamme sõnul näitasid hääletustulemused erakonna ühtsust piirkonnas. «Tulemuste järgi võib öelda, et Põlvamaal mingit erakonnasisest lõhet ei ole,» ütles ta.

Heimar Lenk ütles varasemalt, et kui piirkonna liikmed ta õhtul esimehe kandidaadina üles seavad, siis «võib sellele mõelda». «Seda peab rahvaga rääkima, vaatama konverentsil, mida inimesed soovivad, sest parteid tehakse ainult parteiliikmete huvides,» toonitas ta.

Samas leidis ta, et Keskerakonna Põlvamaa piirkonnas on muutusi tarvis, sest piirkond pole viimastel aastatel sugugi arenenud, uusi liikmeid saab üles lugeda ühe käe sõrmedel, üritusi pole korraldatud ja üldsegi on parteitöö jäänud väga nõrgaks. «On jäetud pisut lohakile see asi, ei ole seda särtsu, mis peaks olema,» ütles varem Valgamaa piirkonda kuulunud Lenk, kes on Põlvamaa piirkonna liige olnud mõne nädala.

Suurem osa Keskerakonna piirkonnakonverentse on praeguseks juba toimunud, kusjuures seni on uue juhi saanud vaid kolm piirkonda: Narva piirkonnas võttis Andrus Tammelt juhtimise üle eurosaadik Yana Toom, Lääne-Virumaal sai Toomas Väinaste asemel piirkonna esimeheks riigikogu liige Siret Kotka ning Valgamaal Endel Uppini asemel Tallinna Kesklinna vanem, endine Valga abilinnapea Alar Nääme.

Hiiumaal jätkab piirkonna esimehena Hiiu volikokku kuuluv Ants Vahtras, Ida-Virumaal Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe, Järvamaal riigikogu liige Kersti Sarapuu, Jõgevamaal Põltsamaa linnavolikogu esimees Andres Vään, Kohtla-Järvel riigikogu liige Valeri Korb, Läänemaal riigikokku kuuluv Jaanus Karilaid, Pärnumaal Sindi linnapea Marko Šorin, Pärnu linnas Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson, Raplamaal parlamenti kuuluv Mailis Reps, Saaremaal Janne Nurmik, Tartu linnas riigikogu liige Aadu Must, Viljandimaal Viljandi volikokku kuuluv Helmut Hallemaa ja Võrumaal riigikogu liige Anneli Ott.

Tallinna Kesklinna piirkonna juhiks on tagasi valitud kultuuriväärtuste ameti juht Aini Härm, Kristiines riigikogu liige Andrei Novikov, Lasnamäel riigikogu liige Olga Ivanova, Mustamäel Tallinna abilinnapea Eha Võrk ja Pirital Enno Tamm.

Täna toimuvad juhivalimised peale Põlvamaa ka Haabersti piirkonnas, mida praegu juhib Kalev Kallo, ning laupäeval Tartumaal, kus piirkonna esimees on Aleksandr Suvorov. Viimastena valivad keskerakondlased juhte 9. aprillil Harjumaal ning 12. aprillil Nõmmel ja Põhja-Tallinnas. Harjumaa piirkonna esimees on praegu Värner Lootsmann, Nõmmel Tiit Terik ja Põhja-Tallinnas Mihhail Kõlvart.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles