Laanet vabastaks riigikogu liikmed ja kõrged ametnikud füüsilisest turvakontrollist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvaväravad riigikogus.
Turvaväravad riigikogus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Parlamendi põhiseaduskomisjoni esimees, endine siseminister Kalle Laanet tegi ettepaneku vabastada riigikogu liikmed ja kõrgemad ametnikud nii parlamendihoonesse kui valitsusasutustesse sisenemisel füüsilisest turvakontrollist.

Reformierakonda kuuluv Laanet saatis täna siseminister Hanno Pevkurile ning politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Elmar Vaherile kirja, kus tegi ettepaneku vaadata Euroopa väga keerulise julgeolekuolukorra tõttu üle politsei piiratud ressursside kasutamine parlamendi ja valitsusasutuste füüsilise valve tagamisel.

«Leian, et nendesse asutustesse võiksid üldkorras siseneda riigikogu liikmed kuni ametite peadirektoriteni ilma füüsilise turvakontrollita (välja arvatud erandolukorrad, millele üldine kord ei laieneks), kuivõrd see isikute ring on üldjuhul läbinud põhjaliku julgeolekukontrolli,» kirjutas Laanet.

Tema sõnul oleks politseil nii võimalik riskirühmadesse kuuluvate inimeste kontrollimisega põhjalikumalt tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles