AS Vireen saab erakorralisteks olukordadeks külmlao (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Vireen.
AS Vireen. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

AS Vireeni nõukogu andis heakskiidu Väike-Maarja vallas asuva loomsete jäätmete käitlemise tehase juurde külmutusvõimsusega puhverlao rajamiseks.

Uus ladu parandab valmisolekut loomataudide tagajärgedega võitlemisel, teatas maaeluministeerium. «Eelmisel aastal farmidesse jõudnud seakatk näitas, et suuremate taudide likvideerimisel jääb tehase võimsus kohati väikseks,» ütles AS Vireen nõukogu esimees Toomas Kevvai. Tema sõnul parandab puhverladu tehase vastuvõtuvõimet suuremate taudipuhangute ajal, sest nakkusohtlikud loomsed jäätmed saab külmutada ja sellega tehase koormust hajutada.

Kevvai ütles, et ladu valmib eeldatavasti juba tänavu augustis. «See parandab oluliselt meie võimekust seakatku tõrjumisel ja aitab vältida jäätmete matmist,» lisas Kevvai. «Samuti annab külmladu vajaliku puhvri tehase rikete korral.»

Puhverladu mahutab kuni 500 tonni loomseid jäätmeid ja selle ehitamine läheb maksma ligi 360 000 eurot.

Loomsete jäätmete käitlemisega tegelev AS Vireen on riigi äriühing, mille aktsiad kuuluvad 100% Eesti Vabariigile ja on Maaeluministeeriumi valitsemisel. Aktsionäride üldkoosolekul esindab riiki maaeluminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles