USA finantskriis ohustab Obama ja McCaini esimest teledebatti

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskampaaniatega seotud inimesed esimese teledebati stuudios Oxfordis Mississippis. Pilt on tehtud 25. septembril.
Valimiskampaaniatega seotud inimesed esimese teledebati stuudios Oxfordis Mississippis. Pilt on tehtud 25. septembril. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide presidendikandidaatide esimene valimisdebatt võib jääda ära riiki raputava finantskriisi tõttu.


Demokraatide kandidaadi Barack Obama ja vabariiklase John McCaini televaidlus peaks algama Eesti aja järgi kell 4 öösel Mississippist, vahendas AP.

Enne valimisi peab toimuma kokku kolm debatti.

McCain on teatanud, et katkestab kampaania ja naaseb panganduskriisi tõttu Washingtoni senaatori kohustusi täitma. Tema sõnul tuleb valimisdebatt edasi lükata, kuni laheneb ära võimaliku riikliku rämpspanga moodustamise küsimus.

Obama kampaaniabüroo hinnangul on McCaini avaldus poliitiline trikk, millega üritatakse suurendada usutavust ja saada juurde poolehoidjaid.

Riikliku rämpspanga moodustamise arutelu jooksis kongressis mõningate vabariiklaste vastuseisu tõttu karidele.

Alles eile näis, et demokraadid ja vabariiklased jõuavad kokkuleppele. Ööl vastu tänast teatas rühm vabariiklasi, et ei toeta riiklikku päästmisplaani. Lahenduse otsimine jätkub täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles