Terras: Läänemere riikidel on ohtudest ühine arusaam (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Tairo Lutter

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras osales täna Riias kahepäevasel Põhja-Euroopa kaitseväe juhatajate kohtumisel, et arutada regioonis asuvate riikide sõjalist koostööd.

«Mul on hea meel näha, et meie partneritel on regiooni ohtudest ühine arusaam,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras, kelle sõnul näevad kohtumisel osalenud riikide relvajõudude juhid peamiste ohtudena Venemaa tegevust ning rahvusvahelist terrorismi.

Kohtumisel käsitleti samuti Läänemerd ümbritsevate riikide julgeolekuolukorda, erinevate väeliikide koostöövõimalusi ning relvajõudude terrorismivastase võitlusega seotud küsimusi.

Põhja-Euroopa kaitseväe juhatajate kohtumisel osalesid kümne riigi kaitseväe juhatajad. Lisaks Taanile, Eestile, Lätile, Leedule, Soomele, Norrale, Rootsile ja Poolale võtsid kohtumisest esmakordselt osa Saksamaa kaitseväe juhataja ja Islandi esindaja. Kohtumisel osales ka Ühendriikide Euroopa vägede ülem kindral Philip Breedlove.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles