Mahlane torditoredus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

Biskviidiks:
6¾ dl jahu + 4 tl küpsetuspulbrit +1 tl vanillsuhkrut + ¾ tl soola
2,5 dl piima
190 g võid
2,5 dl + 1,5 dl suhkrut
4 suurt munavalget (munakollastest tee üle-eelmises numbris toodud sidrunikreemi, valmista ise jäätist – munakollased sügavkülmutamist ei talu)
1 purk ehk umbes 390 g magusat kondenspiima
300–350 ml kookoskoort (cocos cream; võid asendada koore 250 ml kookospiimaga, sega kokku 300 g kondenspiima ja 100 ml tavalist kohvikoort)

Kreemiks:
1 dl mündilehti (võib ka kuivatatuid, siis 3 tl) + ½ dl suhkrut + 3–4 sl vett
400–500 ml külma vahukoort (või Vispi kreemi või vanillikreemi)
riivitud kookost või värskest kookosest juustuviilutajaga tõmmatud ribasid (küpseta 170-kraadises ahjus, kuni sellel on kergelt kuldsed servad)

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri kaks umbes 20 cm koogivormi (või üks suurem koogivorm) võiga. Aseta küpsetuspaberi leht põhjale ja pane alles siis peale servarõngas, klõpsa kinni. Sõelu jahu soola, vanillsuhkru ja küpsetuspulbriga kaussi. Vahusta toasoe või 2,5 dl suhkruga heledaks.

Klopi hulka portsukaupa jahusegu ja piima vaheldumisi. Alusta ja lõpeta jahu lisamisega. Klopi munavalged koos ülejäänud suhkruga teravatipuliseks vahuks ning lisa jaokaupa olemasolevale tainale. Jaga tainas kaheks (kui kasutad üht suuremat koogivormi, vala kogu tainas vormi, küpseta pisut kauem ning siis lõika põhi pärast immutamist ja enne tordi kokkupanemist lapiti pooleks).

Küpseta põhja(sid) ahjus u 45 minutit, kuni tordi sisse torgatud tikk puhtalt väljub. Jäta põhi vormi sisse ja jahuta 5 minutit. Vahepeal klopi kookoskoor ja kondenspiim ühtlaseks. Torgi kook ohtralt auke täis ning vala sellele portsukaupa piimasegu. Kui eelmine osa on aukudesse imbunud, lisa järgmine. Ära karda, piima pole tõesti liiga palju!

Keeda münt suhkru ja veega, kuni suhkur lahustub ja siirup mullitab kenasti. Jäta pooltunniks maitsestuma, kurna läbi sõela, jahuta ja lisa kloppides vahukoorele. Tõsta üks tordipõhi alusele, määri peale vahustatud mündikreemi, tõsta sellele teine põhi ning määri kogu kreem tordi peale ja külgedele. Kaunista kookoselaastude või riivitud kookosega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles