Vene sõjalaev võttis suuna Somaalia vetesse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaevastiku moodsaim suur fregatt Neustrašimõi (Kartmatu).
Vene sõjalaevastiku moodsaim suur fregatt Neustrašimõi (Kartmatu). Foto: Wikipedia.org

Vene merevägi saatis täna Somaalia suunas teele sõjalaeva põhjendades seda sooviga kaitsta oma kodanikke ja tagada laevasõidu ohtust piraatide aktiivses tegutsemispiirkonnas.

 

Balti laevastiku fregatt Neustrašimõi lahkus sadamast juba kolmapäeval ning sai nüüd korralduse liikuda Somaalia vetesse vastuseks piraatluse kasvule selles piirkonnas, vahendas AFP.

«Vene merevägi saadab laevu ajutistele missioonidele piirkondadesse, mis on mereröövlite tõttu ohtlikud, et kaitsta Vene kodanikke ning tagada laevasõidu ohutust,» kinnitas pressiesindaja Igor Dõgalo.

Neustrašimõi meeskond koosneb paarisajast mehest ning alus on varustatud torpeedode, raketikomplekside, suurtükkide ja miinidega, samuti on seal helikopter. Somaalia rannikule  võib laev jääda rohkem kui kaheks kuuks, vahendas RIA Novosti.

Somaalia lähedal sattus alles eile piraatide kätte Ukraina kaubalaev Faina, mille pardal oli ka mõnikümmend Nõukogude päritolu tanki T-72.  

Belize lipu all sõitnud aluse paarikümneliikmelisse meeskonda kuulus ukrainlaste kõrval ka kolm venelast ja üks Läti kodanik.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles