Toobal: Laanet norib tüli

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal nimetas partei Saaremaa piirkonna juhi Kalle Laaneti tänast sõnavõttu tülinorimiseks.

Nimelt ütles Laanet, et Saaremaa keskerakondlaste eilne toetusavaldus partei esimees Edgar Savisaarele on õigustühine, sest see ei sündinud aastakonverentsi raames, vaid eile korraldatud üritusel, mida Laanet valimiseelseks kokkusaamiseks nimetas.

Toobal pole sellega aga päri. «Tegemist oli konverentsil osalenud inimeste arvamusega. Koosolekul oli 80 keskerakondlast, kellelt koosoleku juhatajana arvamust küsisin,» ütles ta. Toobali sõnul toetasid 70 kohalviibinut Savisaare parteijuhina jätkamist.

Erakonna peasekretär lisas, et juhtkonna valimiste-eelsed külaskäigud piirkondadesse on väga tavapärane käitumine. «Pidada Saaremaal toimunud konverentsi erakorraliseks ja paanikaks on ilmselge liialdus,» ütles ta.

Toobali sõnul läheb Keskerakonna Saaremaa juhatus vastuollu partei põhikirjaga, mis sätestab, et piirkonna juhatus lähtub lisaks kongressi ja volikogu otsustele ka erakonna juhatuse otsustest, see on aga Savisaart täielikult toetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles