Hanso: meie julgeoleku seisukohalt on väga tähtis piirkond Põhja-Poola ja Lõuna-Leedu (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso.
Hannes Hanso. Foto: Tairo Lutter

USAst visiidilt naasnud kaitseminister Hannes Hanso ütles, et täiendavad USA sõdurid ei pea tingimata paiknema Eestis. Tema sõnul on meie julgeoleku seisukohalt väga tähtis piirkond nn Suwalki koridor Leedu ja Poola vahel, vahendas ERR Uudised.

«See, kui palju Eestis on midagi kohal - tehnikat või liitlasvägede isikkoosseisu - pole võtmeküsimus. Näiteks kui vaatame logistikat, eelpaigutust, eelpositsioneerimist, siis võib-olla oleks praktilisem panna need asjad Lätti, kust vajadusel oleks meile ligipääs,» rääkis Hanso ETV saates «Ringvaade».

«Meie julgeoleku seisukohalt on ääretult tähtis piirkond Põhja-Poola ja Lõuna-Leedu - ühel pool on Kaliningrad, teisel pool Valgevene. On selge, et sõjalises olukorras oleks vastasmeeskonna esimene huvi kinni panna see piir, umbes 70-80 kilomeetri ulatuses Suwalki koridori,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles