Savisaar reklaamib Keskerakonna värvides Tallinna saavutusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Tallinlaste postkastidesse on viimasel ajal potsatanud nii eesti- kui venekeelsed Keskerakonna värvides ning Edgar Savisaare pildiga voldikud, kus linnapea kiidab linnavalitsuse tänavust head tööd, teles jookseb aga samasuguse kujundusega reklaam.

Tallinna avalike suhete teenistuse andmetel maksis rohevärvilise voldiku kujundus ja trükkimine firmas OÜ Reklaam ja Meedia 182 430 krooni, millele lisandus postikulu 65 733 krooni. Kokku tuli linnavalitsusel seega välja käia ligi veerand miljonit.

Reklaamvoldikuid trükiti kokku 165 000, nendest 100 000 on vene- ja 65 000 eestikeelsed. Seega kogunes iga voldiku maksumuseks poolteist krooni. Eesti Post toimetas reklaamid kenasti tallinlaste postkastidesse.

Telekanalites Kanal 2, TV3 ja TV6 jooksva Savisaare jõulutervituse valmistamine läks linna avalike suhete teenistuse andmetel maksma 290 000 krooni ning reklaami näidatakse 20. detsembrist kuni aasta viimase päevani.

Lihtne arvutus näitab, et pabervoldiku valmistamine ja postitamine ning reklaamklipi tegemine läks Tallinna maksumaksjatele kokku maksma natuke rohkem kui pool miljonit krooni. Sellele lisandub reklaami telekanalites näitamise maksumus, mis ilmselt ka väga väike ei ole.

Nii voldikus kui telereklaamis ei ole Savisaar hoidnud kokku värve, et kiita linna 2010. aasta saavutusi. Ta rõhutab, et erinevalt riigist võttis linn tänavu vastu kaks positiivset lisaeelarvet ega teinud mingit kärpekava. Linna eelarve on jätkuvalt tasakaalus.

Tallinn on Savisaare sõnul jõudsalt edasi läinud suurte programmidega. Eriti tõhus neist on detsembris lõppev veevärgi- ja kanalisatsiooniehitus, mis on linnale maksma läinud miljard krooni. Oluliseks peab linnapea asjaolu, et seejuures ei saanud Tallinn mingit toetust riigilt ega Euroopa Liidult. Aasta lõpuks saab 800 perekonda uue munitsipaalkorteri Lasnamäel Raadiku tänava elamutes. Tänavu on korda tehtud ka neli koolimaja ning kümne aastaga on neid kogunenud lausa 45.

Esiletõstmist väärib Savisaare sõnul ka teise abipaketi loomine aastateks 2011 – 2012. Linnale läheb see maksma 400 miljonit krooni, ning programmi raames luuakse uusi sotsiaalseid töökohti, rakendatakse töötuid hädaabitöödel ning võimaldatakse töötute lastele tasuta bussisõit.

Linnapea ei unusta uhkustada ka sellega, et sel aastal taastati ajalooline Nõmme turg, kuigi uuendatud turg avati juba mullu. Oluliseks peab linnapea hoo sisse saanud Vene Õigeusu kiriku ehitust Lasnamäel, aga ka Jaani kiriku kordategemist.

Viimase olulise saavutusena tänavu nimetab aga Savisaar seda, et taasiseseisvumispäeval 20. augustil heisati Harjumäe nõlvale alatiseks sinivalge Tallinna lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles