Tsahkna: Eesti suurim väljakutse on majanduse käimatõmbamine (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Margus Tsahkna.
IRLi esimees Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna ütles laupäeval erakonna volikogul kõnega esinedes, et Eesti olulisim väljakutse järgmiste aastate jooksul on majanduse käimatõmbamine.

Tsahkna rääkis, et Eesti majanduse potentsiaal ei ole avanenud ning nüüd tuleb poliitiline tähelepanu suunata just majanduse käimatõmbamisele. «IMFi ja Eesti Panga analüüsid näitavad, et meie majanduse kasvupotentsiaal on 4 protsenti aastas. Seda me saavutanud ei ole, järelikult on vaja muuta majanduspoliitikat,» ütles Tsahkna. «Me ei kavatse valitsuses pärast valimislubaduste elluviimist tegeleda peenhäälestusega, vaid rakendada on vaja majandust elavdavad reformid.»

«Oleme koostanud koos kõigi ettevõtlusorganisatsioonidega «Konkurentsivõime 2.0» tegevuskava, mis tuleb nüüd ellu viia. Ei ole poliitikute asi ettevõtjatele õpetada, kuidas nende arengutingimusi paremaks muuta,» märkis Tsahkna. «Tuleb nende ettepanekud ellu viia alates bürokraatia ja ülereguleerimise vähendamisest kuni maksupoliitikani välja.»

Tsahkna sõnul on erakond aasta jooksul suutnud teoks teha oma peamised valimislubadused ja nüüd peab saama põhieesmargiks majanduse käimatõmbamine.

«Oleme oma sõna pidanud ning aasta jooksul valitsuses teoks teinud kõik oma suurimad valimislubadused  – haldusreformi, lasterikaste perede poliitika, elatisabifondi, tulumaksutagastuse madalamat palka saavatele inimestele ning suutnud reageerida ka Euroopa põgenikekriisi rahvusriigi huve kaitsva põgenikepoliitika seadustamisel,» heitis Tsahkna enda aruandekõnes tagasivaate möödunud aastale.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles