Soome politseid kohutas teismeliste tüdrukute vägivald

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei muretseb välismaalaste ründamise pärast.
Soome politsei muretseb välismaalaste ründamise pärast. Foto: www.poliisi.fi

Soomes röövisid teismelised koolitüdrukud tänaval endast paar aastat nooremaid sookaaslasi ning sundisid neid peksu ja ähvardustega pildistamiseks lahti riietuma.

Politsei teatel toimus harjumatult julm tütarlaste kokkupõrge Vantaa äärelinnas neljapäeva õhtul, kui seal tulid kahele 12-13 aasta vanusele tüdrukule vastu kolm veidi vanemat teismelist, kes hakkasid tüli norima, vahendas Helsingin Sanomat.

«Puhkes rüselus, hakati kõrvakiile andma, siis tuli rusikaga näkku ja lõpuks löödi põlvega pähe,» kirjeldas juhtunut kohalik ülemkomissar Timo Nyyssönen.

Peksmise järel viisid vanemad tüdrukud oma ohvrid aga ühe korruselamu hoovi, kus neid sunniti lahti riietuma. «Kästi püksid alla lasta ja särki tõsta,» ütles politseinik, kelle sõnul tehti seejärel pilte, mis ilmselt on praegu juba laiali levitatud.

Edasi viidi ohvrid lähedal asuva kiriku juurde, kus ühe tüdruku pead peksti veel vastu metallaeda.. Vägivald katkes alles siis, kui kirikuvaht tuli vahele ja peksjad põgenesid sündmuspaigalt, viies saagina kaasa mp3-mängija ja väikese summa raha.

Länsimäe piirkonna politseist tunnistati, et seal oldi juhtunust kuuldes väga hämmastunud, sest ohvrite sellist sündsusetut pildistamist pole varem ette tulnud. Vantaa kriminaalpolitsei juht Nyyssönen oli sama meelt. «See üksikasi ehmatas,» tõdes ta.

Politsei on juba noorte röövlite jälil, sest üks ohvritest tundis ühe vägivallatseja ära, ning jäljed viivad lähedal asuva põhikooli ülemisse astmesse. Kooliga on võetud ühendust.

Sanas on teada, et vähemalt üks kallaletungijatest on alla 15 aasta vana, mistõttu ei pea ta oma tegude eest kandma täit kriminaalvastutust. Vantaal on tänavu teismeliste rööve varemgi ette tulnud, kuid politsei kinnitusel on sellesse tõhusalt sekkutud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles