IRLi asutajaliige lahkub erakonnast laimukampaania tõttu (10)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti Hooldekeskuse juhi Ülo Tuliku hinnangul on rahandusministeeriumi ametnikud võtnud endale Eestis kohtu rolli ning mõistavad ettevõtteid süüdi esialgsete uurimismaterjalide põhjal.
Lõuna-Eesti Hooldekeskuse juhi Ülo Tuliku hinnangul on rahandusministeeriumi ametnikud võtnud endale Eestis kohtu rolli ning mõistavad ettevõtteid süüdi esialgsete uurimismaterjalide põhjal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) asutajaliige, endine Võru maavanem ja linnapea, XII Riigikogu koosseisu liige Ülo Tulik teatas, et lahkub erakonnast seoses erakonnaliikmete organiseeritud laimukampaaniaga.

«Tegemist on raske, kuid möödapääsmatu sammuga, mille on tinginud IRLi juhtliikmete tegevus, sealhulgas aukohtu tegevusetus. Lisaks minule lahkub 16 liiget, kellest mitmedki on kuulunud erakonda alates selle asutamisest. Samuti saadavad elektroonilise avalduse IRL-st lahkumiseks enam kui kümme inimest,» teatas Ülo Tulik.

«Minu kaalutletud otsus on sügavalt isiklik, tulenevalt IRLi liikmete organiseeritud laimukampaaniast minu ja minu pere vastu. Kampaania sai alguse 2011. aastal, mil Võrumaa Teataja veergudel ilmus lugude seeria, kus mulle omistati tegusid, mida pole kunagi saatnud korda ja mille kohta leidis prokuratuur, et esitatud väited olid alusetud ja meelevaldsed ning toimunud sündmusi ei olnud võimalik mõistusepäraselt seostada,» jätkas Tulik.

Võrumaa Teatajas ilmunud laimulugude ümberlükkamiseks pöördus Ülo Tulik kohtusse ning 2015. aasta Võru maakohtu otsuse põhjal sõlmisid Ülo Tulik ja AS Võru Teataja juhatuse liige Kalev Annom kokkuleppe, kus peatoimetaja kinnitas, et ajaleht esitas tegelikkusele mittevastavaid andmeid. 2011. aastal tõi Pressinõukogu oma otsuses välja, et ajaleht rikkus head ajakirjandustava. Lisaks sellele kinnitas 2016. aasta alguses maakonnalehe ajakirjanik Irja Tähismaa, et lehes avaldatu ei vastanud tegelikkusele ning lugude tellijateks olid IRLi liikmed Võru linnavolinik Hasso Ploomipuu ja Võru maavanem, IRLi Võrumaa piirkonna esimees Andres Kõiv.

Ülo Tuliku sõnul proovis ta saada hiljuti ka selgust esitatud tõendite põhjal IRLi aukohtust, kuid selle üksmeelne seisukoht oli, et selle küsimusega ei tegele. «See näitab, et partei ei taha tegeleda oma probleemidega. Samas sõnades on kinnitatud, et usaldus on ainuke, mille peale saab rajada maailmavaatele ja väärtustele põhineva erakonna,» ütles Tulik oma teates.

«Samas soovin jõudu ja edu erakonnale edaspidiseks. Viimane, mida tahta, on leida Isamaa ja Res Publica Liit ajaloo prügikastist. IRL on ainus tulevikku suunatud rahvuskonservatiivne erakond meie poliitilisel maastikul. Kuid prügikasti sattumise vältimiseks tuleb erakonnal pidada kinni oma põhimõtetest, mitte lasta organiseerida laimukampaaniaid oma liikmete vastu,» ütles Tulik.

Ülo Tulik postitab enda ja oma mõttekaaslaste IRL-st lahkumise avaldused esmaspäeval.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles