Narva elanikud kahtlevad Varvara tapmise uurimise tulemuses

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara surnukeha leidmispaik Narvas aasta pärast tragöödiat.
Varvara surnukeha leidmispaik Narvas aasta pärast tragöödiat. Foto: Liis Treimann

Narva elanikud suhtuvad Varvara mõrva uurimisse umbusuga ja inimeste seas on valdav arvamus, et uurimist tuleks jätkata, vahendas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Narva elanik Sergei ütles «Aktuaalsele kaamerale», et ta hindab uurimise tulemust kui õiguskaitseorganite oskamatust avastada linnas suurt vastukaja tekitanud kuritegu. «Vaatamata eri tasanditel antud lubadustele. Arvan, et see on korralagedus. Lihtsalt soovimatus teha tööd. Kõik!» ütles Sergei.

Svetlana leiab, et uurijad ei ole tööd korralikult teinud. «Sellise kuriteo eest tuleb vastutust kanda. See pole isegi kuritöö, vaid ebainimlik tegu. Kui ta aga surnud on, siis on ta kergelt pääsenud,» ütles ta.

Vladimiri sõnul ta ei usu, et tapjat on võimatu leida. «Neli aastat on möödunud, keegi pole midagi teinud. Kas inimesed on tööd teinud või mitte? Mina aru ei saa. Minu usaldus on korrakaitseorganite vastu nõrk. Midagi nagu tehakse, aga aja möödudes on tulemus üks ja sama,» lausus Vladimir.

Tatjana hinnangul ei tohi lihtsalt niisama alla anda ja kurjategijat peab edasi otsima. «Tegemist oli ju lapsega. Kurb ja hirmus, et midagi ei leitud,» ütles ta.

Juri avaldas kahtlust, kas mitte ei üritada lükata süü surnud inimesele, kuna selle hirmsa teo kordasaatjat ei suudeta leida. «Arvan, et nii mõtlevad paljud. Kõik millest räägitakse, tekitab palju kahtlusi,» rääkis Juri.

Ka Jelena arvates tuleks otsida süüdlasi edasi. «Arvan, et sinna oli segatud rohkem kui üks inimene. Niivõrd hirmus, jälk ja hästi läbimõeldult teostatud kuritegu. Arvan, et kõige kergem on kõrvale tõmbuda ja panna vastutus juba lahkunud inimesele,» ütles Jelena.

Politsei ja prokuratuur teatasid eile pressikonverentsil, et Narvas 2012. aasta märtsis mõrvatud üheksa-aastase Varvara võimalik mõrvar on tuvastatud, kuid ta läks 2014. aasta veebruaris kolm päeva pärast temalt DNA proovi võtmist vabasurma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles