Tulekahju jättis pool Tapa linna elektrita

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam. Illustreeriv foto.
Alajaam. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Eile hilisõhtul puhkes Tapa linnas Rohelisel tänaval asuvas alajaamas tulekahju, mille tagajärjel jäi ligi pool linna elanikest elektrita. Elektrita jäid ka linna ümbruskonnas elavad inimesed.

«Alguses mõtlesin, et kortermajas juhtus midagi, siis vaatasin aknast välja ja terve linn oli pime. Tapa nägi välja nagu õudusfilmis: valge lumi ja pimedad aknad, mitte ühtegi valgust,» kommenteeris Postimees.ee’le Tapa linna elanik Margus.

Häirekeskusele teatati tulekahjust kell 23.37. Päästjate saabudes põles Eleringile kuuluva alajaama territooriumil asuv juhtimishoone mõõtmetega 5x7m. Tulekahju kustutati lõplikult kell 02.30.

Elektrivarustus taastati kell 8 hommikul. Esialgsel hinnangul sai põleng alguse elektriseadme rikkest.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann rääkis, et suurem osa Tapa linna ja selle lähiümbruse majapidamistest on praeguseks elektriga varustatud läbi ajutise vooluühenduse. Jaotusvõrgu hinnangul on ümbertoite töökindlus piisav Tapa tavapärase tarbimismahu varustamiseks. Siiski ei saa välistada täiendavaid elektrikatkestusi, sest kasutusse võetud alajaama võimsus on väiksem öösel põlenud Eleringile kuuluva peaalajaama omast.

Jaotusvõrk palub vabandust ebamugavuste pärast ja teeb kõik endast sõltuva, et tagada Tapa linnale ja ümberkaudsetele majapidamistele võimalikult stabiilne elektrivarustus kuni Eleringi  alajaama taaspingestamiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles