TAI, terviseamet ja ravimiamet võivad tulevast aastast ühineda

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Sotsiaalministeerium tellis jaanuaris analüüsi, mis käsitleb muu hulgas Tervise Arengu Instituudi (TAI), terviseameti ja ravimiameti ühendamist üheks asutuseks.

Analüüs valmib mais ja tulemused esitatakse valitsusele ilmselt juunis, ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Juhul kui valitsus peaks otsustama analüüsi tulemusel ametid ühendada, on praeguse kavas järgi uue ameti tegevuse alustamise aeg 1. jaanuar 2017.

Rahandusministeeriumi nõunik Raido Roop on märkinud, et haigekassal ja sotsiaalministeeriumil oleks lihtsam suhelda ühe korraliku asutusega, kus on protseduurid selged, mitte mitme erinevaga.

Sotsiaalministeeriumi palvel korraldas rahandusministeerium hanke tervisevaldkonna analüüsimiseks. Hanke võitis BG- Konsultatsioonid OÜ ja see läheb maksma 40 000 eurot.

Järgnevatel kuudel viib hanke võitja läbi ministeeriumi tervise-, e-teenuste ja innovatsioonivaldkonna, terviseameti, ravimiameti ja Tervise Arengu Instituudi tegevuste analüüsi ning vaatab üle ka Eesti E-tervise SA ja haigekassa seonduvad funktsioonid.

Analüüsi vastutav ekspert on Jari Kukkonen, tervishoiusüsteemi ekspertidena on kaasatud Jaanus Pikani ja Andres Rannamäe ning ravimivaldkonna eksperdina Lembit Rägo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles