Röövi ohvriks langenud vanamemm oli läinud panka raha vahetama

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Andres Teiss / Postimees

Vanamemm, kellelt 20. detsembril Kohtla-Järvel 100 000 krooni rööviti, kandis nii suurt summat kaasas pangas raha vahetamiseks.

Postimehe andmetel läks 81-aastane proua Swedbanki kontorisse kroone eurodeks vahetama, kuid seal ei õnnestunud tal nii suurt summat korraga ära vahetada ning ta pöördus pangast koos 100 000 krooniga tagasi.

AS Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask kinnitas, et proua käis tõesti Swedbanki kontoris ja soovis kroonid vahetada eurodeks.

«Ta palus meilt seda summat väikestes kupüürides, mida kahjuks tol hetkel pangakontoris olemas ei olnud soovitud hulgal,» märkis Siilivask. Seejärel oli teller teinud ettepaneku, et klient paneks kroonid kontole ja euro tulles vahetuks need siis automaatselt ära kontol. Sellest olevat proua samuti keeldunud.

«Siis pakkusime talle välja variandi, et ta jätab raha kontole, kontor tellib järgmiseks päevaks soovitud hulga kupüüre ja klient saab need siis kätte. Kahjuks keeldus ta ka sellest ning lahkus sularahaga kontorist,» lisas Siilivask. Ta toonitas, et pank palub kõigil sularahaga arveldajatel panna raha esimese valikuna kontole, kuna siis on kindel, et see alles jääb ning eurole üleminek läheb kõige sujuvamalt.

Panga pressiesindaja lisas, et juhul, kui soovitakse sularaha vahetada pangakontoris ning euro sularaha ka koju tagasi viia, palutakse sellest pangakontorit varakult ette teavitada, et kontor saaks vajalikud kupüürid tellida.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk nentis, et röövleid ei ole seni tabatud. «See on näide sellest, kuidas vanem inimene ei tohiks üksinda minna sularaha panka vahetama. Tuleks vaadata, et keegi kaasas oleks või minna autoga või raha arvele panna,» selgitas Luuk.

Vanaproua läks raha vahetama koos 81-aastase tuttava naisega, kuid neile mõlemale tungiti kallale.

Vanamemme rööviti 20. detsembril kella 14.30 ajal Sinivoore tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles