Kultuuriministeerium saab loa olümpiamuuseumi asutamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium.
Kultuuriministeerium. Foto: Eero Vabamägi

Valitsusel on plaanis neljapäeval anda kultuuriministrile volitus asutada Sihtasutust Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum.

Kultuuriministrit volitatakse asutama Sihtasutust Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, millele antakse tasuta üle Eesti Spordimuuseumi vara. Riigi kõrval on uue muuseumi asutajaks MTÜ Eesti Olümpiakomitee ning muuseum asutatakse veel aprilli jooksul.

Uus sihtasutus võtab üle Eesti Spordimuuseumi ülesanded kultuuripärandi koguja ja uurijana ning säilitaja ja vahendajana.

Kultuuriministeeriumi senine kogemus näitab, et sihtasutuse vormis tegevust jätkanud muuseumid on suurendanud külastajate arvu ja omatulu ning muutunud säästlikumaks. Sihtasutuseks olemine annab muuseumile paindlikuma, valdkonnaga rohkem arvestava juhtimismudeli.

Paindlikumaks muutub tegutsemisviis asutuse tulude ja kulude arvestamisel, tulu teenimisel ja asutuse vara kasutamisel. Kõik see aitab rohkem panustada muuseumi sisuliste eesmärkide saavutamisse.

Eesti Spordimuuseumi ümberkorraldamisel otsis kultuuriministeerium koostööpartnerit, kes oleks valmis uude asutusse sisuliselt panustama. Mistahes valdkondliku muuseumi puhul on loogiline partner valdkondlik kompetentsikeskus.

MTÜ Eesti Olümpiakomiteega kestsid läbirääkimised ligi kaks aastat ning kuna sisulistes küsimustes ja eesmärkides jõuti ühistele seisukohtadele, asutatakse ühiselt Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles