Prokurör ei ole rahul relva tagastamisega koolitulistaja isale (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tapnud poisi kohtuotsuse kuulutamine Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas.
Õpetaja tapnud poisi kohtuotsuse kuulutamine Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis õpetaja maha lasknud koolipoisi süüasja prokurör Kaire Hänilene on Tartu ringkonnakohtu eelmisel nädalal langetatud otsusega üldjoontes rahul, kuid kaalub poisi isale relva tagastamise vaidlustamist.

Kriminaalasjas kohtus riiklikku süüdistust esindav prokurör Kaire Hänilene ütles, et ta on rahul kohtuotsusega selles osas, mis puudutab süüdistatava teole antud õiguslikku hinnangut ning temale mõistetud karistust.

Prokuratuur ei ole veel otsustanud, kas ta jätkuvalt vaidlustab süüdistatava isale relva tagastamise, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina. Kohtuotsusega tutvumiseks on pooltel aega 30 päeva.

Tartu ringkonnakohus jättis 31. märtsil suures osas muutmata Tartu maakohtu otsuse koolitulistamise kriminaalasjas, suurima muudatusena peab poiss tasuma oma isa asemel kriminaalasja menetluskulud ise.

Viljandis kooliõpetaja maha lasknud õpilase kaitsja, vandeadvokaadi abi Mihkel Gaver kaebab tänase Tartu ringkonnakohtu otsuse kindlasti edasi riigikohtusse, kuna peab otsust mitmel põhjusel ebaõiglaseks. Gaver ütles Postimehele, et esiteks ei ole ta rahul noormehele mõistetud üheksa-aastase vanglakaristuse pikkusega Kaitsja ei ole rahul ka kohtu otsusega määrata tapetud kooliõpetaja lähedastele hüvitis. Gaveri sõnul võimaldab seadus tapetu lähedastele puhul hüvitist maksta, kuid selleks peavad esinema erandlikud asjaolud. Samuti peab kaitsja põhiseadusevastaseks alaealiselt menetluskulude väljamõistmist.

Tartu maakohus tunnistas eelmise aasta 20. oktoobril 16-aastase noormehe süüdi Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Kohus mõistis süüdistatavale üheksa-aastase vangistuse. Samuti rahuldas maakohus kannatanute tsiviilhagi osaliselt, mõistes süüdistatavalt ja tema isalt tsiviilkostjana välja kokku 10 000 eurot.

Tollal 15-aastane kooliõpilane avas 27. oktoobril 2014 Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal oma isa revolvrist tule, tappes sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarapi. Tulistaja õppis sama kooli 9. klassis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles