Suitsukanasalat à la Asia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

3 dl jasmiini ja metsiku riisi segu, keedetud
70 ml jaapani riisiveini e mirinit (leiad Rimi kauplustest aasiapäraste toodete riiulist)
2 sl riisiäädikat või mahedamat veiniäädikat
1 sl sojakastet
¼ tl seesamiseemneõli
1 sl laimimahla
½ hakitud tšillikauna
1 pulgakesteks lõigatud värske kurk
350 g tükikesteks lõigatud suitsukana
1 õhukeselt viilutatud punane sibul
1 dl röstitud maapähkleid
soovi korral 2–3 sl hakitud münti ja värsket koriandrit

Serveerimiseks mõni salatileht ja törtsuke magushaput tšillikastet.

Keeda riis pakendil oleva juhise järgi. Nõruta ja loputa külma vee all (nii jääb riis sõmer), nõruta veel kord. Võta kaanega suletav purk, vala kokku mirin, riisiäädikas, soja, seesamiõli, laimimahl ning lisa hakitud tšilli.

Sule kaas ja raputa kastet korralikult. Lao kaussi kurk, kana, sibul, pähklid ja ürdid. Lisa salatilehed ja vala peale kaste. Serveerimiseks kasuta pisut tšillikastet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles