Euroopa töömess oli edukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurese (Euroopa Tööturusüsteem) üritusel Saksamaad esindanud Anne Gruberit üllatas eestlaste ja eestimaalaste suur huvi tema kodumaal töötamise vastu.
Eurese (Euroopa Tööturusüsteem) üritusel Saksamaad esindanud Anne Gruberit üllatas eestlaste ja eestimaalaste suur huvi tema kodumaal töötamise vastu. Foto: Toomas Huik

Eestis teist korda töömessi korraldanud Eures Eesti juhtivspetsialisti Marta Traksi sõnul oli eile pärastlõunaks messil külastajaid võrreldes mullusega poole rohkem.


Õhtu lõpuks ennustas Traks pea kolm korda rohkem huvilisi ehk üle kahe tuhande inimese. «Meie oleme rahul,» ütles Traks.


Töömessi eesmärk oli Traksi sõnul tõmmata tähelepanu sellele, et eestlastel on võimalus töötada ka mujal. Lisaks töötamisvõimaluste tutvustamisele välismaal antakse inimestele infot ka näiteks võõra riigi elamis- ja majutuskuludest ning maksudest.


«Tihtipeale inimesed selle peale ei mõtle ja kohkuvad, kui suured need kulud võivad olla,» ütles Traks ja lisas, et pärast seda mõtlevad paljud eestlased ka ümber ja jäävad edasi tööle kodumaale.


Töömessi on Euresel plaanis kindlasti korraldada ka järgmisel aastal. «Kahju ainult, et nii vähe Eesti firmade esindajaid messil väljas oli,» rääkis Traks. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles