Siitan peab töövaidluskomisjonis edu saavutamist tõenäoliseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Siitan
Andres Siitan Foto: Peeter Langovits

Endine Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) direktor Andres Siitan hindab heaks oma võimalusi töövaidluskomisjonis edu saavutada.

Siitan vaidlustas oma vallandamise töövaidluskomisjonis 15. detsembril, kuid arutama ei ole komisjon seda Siitani kinnitusel veel hakanud. «Mul ei ole praegu tagasisidet, millal see asi menetlemiseni jõuab,» ütles ta BNSile.

«Ma loodan, et asi tuleb töövaidluskomisjonis arutusele jaanuarikuu jooksul. Kui otsus on minu jaoks positiivne, siis sõltub, kas teine pool selle kohtusse edasi kaebab või mitte, teoreetiliselt võib see vaidlus venida väga pikaks,» nentis Siitan.

ERSO endine direktor taotleb töövaidluskomisjonis oma vallandamise õigustühiseks kuulutamist ja ette nähtud lahkumishüvitise maksmist või tööle ennistamist. «Tööle ennistamine on põhimõtteliselt selline asi, mida uue töölepinguseaduse järgi sisuliselt enam ei ole, aga võimatu see ka ei ole,» arvas Siitan.

Siitani hinnangul on kultuuriministeerium teda ERSO direktori kohalt vallandades eksinud mitme paragrahvi vastu nii etendusasutuse seaduses kui ka töölepinguseaduses, seega hindab ta heaks oma võimalusi töövaidluskomisjonis edu saavutada.

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas Siitani ränkadele juhtimisvigadele viidates 15. novembril ja määras samal päeval orkestri direktori kohusetäitjaks Eesti Filharmoonia kammerkoori direktori Anneli Undi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles