Repliik: hea turvaline teater

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Kübar
Eva Kübar Foto: Marina Puškar

Tuleb tunnistada, et juba suure hooga käima lükatud teatrihooaeg suuri üllatusi ei paku. Tallatakse ikka vanu tuntud radu pidi – maakonnakeskuste teatrid üritavad olla kõikidele meele järele ja pakkuda nii laadakära kui pisut tõsisemat meelelahutust, suuremate linnade etendusasutused jälle keskenduvad peamiselt psühholoogilisele realismile.


Hea uudis on see, et draamateatri uus maja saab detsembrikuuks valmis ja jaanuaris on oodata esimest esietendust, huvitav külg aga asja juures on tõik, et seni mängitakse osa repertuaarist vanas Heliose kinos. Saab näha, kuidas see mängupaik tegijate ja vaatajatega kõnelema hakkab.


Päris põrutava uuendusega tuleb uuel hooajal välja Von Krahl – trupp on muutunud rahvusvaheliseks ja koosneb mitte ainult näitlejatest, vaid väga paljude erinevate loominguliste alade inimestest. Peeter Jalakas on suutnud Eestisse kutsuda mainekad esinejad ning kogu ettevõtmise idee suunata pilgud tulevikku ja mõelda, kas kapitalism on ikka inimkonna arengu kõrgeim etapp, on samuti väga julge ja õigesti ajastatud ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles