Video ja galerii: vaata, kuidas punnvõrrid ringrajal mõõtu võtsid

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Punnvõrride võistlushooaeg avati laupäeval Pärnus, kus Auto24ringil võttis mõõtu suisa 41 võrri.

Kuigi 50-kuubikulistel võrridel võistlemine võib tunduda totra ideena, pakkus see osavõtjatele küllaga närvikõdi, sest rada oli kiire ja kohati sattus samasse kurvi viis-kuus võistlejat korraga. Kuna võrriga sõitmine on madala kiiruse tõttu üpris ohutu, võis võistlejate hulgas näha ka naisi ja kuni 16-aastaseid noori.

Klassidesse retro, hiinakas ja sport jagunenud võrrid ning nende juhid ei lasknud end segada ei paarikraadisest temperatuurist ega tihedast udust. Ainsaks takistuseks – mis võrride vanust arvestades on ka igati mõistetav – olid tehnilised viperused. Hoolimata sellest oli meeskondi, mis said sõita vähem kui 50 ringi, vaid mõned üksikud.

Punnvõrride Kestvussõidu Karikasarja ehk PunkKKi esimese etapi võitis sport klassis võistelnud Hannes Blehneri meeskond, mis läbis nelja tunniga kokku 107 ringi. Teiseks ja kolmandaks jäid retro klassis võistelnud Janek Molotov 106 ja Andres Põldver 104 ringiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles