Eesti misjonär päästis Aleppos tuhandeid armeenlasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi välja Aleppo kümme aastat tagasi, kui Artem Davidjants käis seal üles võtmas materjali Hedwig Büllist jutustava filmi jaoks.
Selline nägi välja Aleppo kümme aastat tagasi, kui Artem Davidjants käis seal üles võtmas materjali Hedwig Büllist jutustava filmi jaoks. Foto: Erakogu

Seoses Süüria sõjaga on ümberpiiratud Aleppo linnast ja selle elanike traagilisest saatusest palju räägitud. Vähesed aga teavad, et Aleppoga oli tihedalt seotud Eestist pärit heategija, keda seni oma südames kandvad armeenlased peavad peaaegu et pühakuks.

«Minu ees on suur-suur põgenikelaager, mis on muutunud juba linnaks. Sirged ja kõverad tänavakesed, tihti väga kitsad, ühendavad 2900 hurtsikut nende 13 200 elanikuga. Enamik eluasemeid kujutab endast puitbarakke või tambitud savist ubrikuid; väga tihti ei ole inimestel jätkunud raha ukse jaoks, seepärast täidab ukse osa kangatükk, mis varjab möödakäijate eest, kui palju võib seal sees olla muret ja kannatusi. Laagri väljanägemine räägib äärmisest vaesusest, kaotatud kodumaast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles